دوستان
پیوند ها
چت باکس
دیگر موارد
آمار وب سایت
کل نظرات : 0
تعداد اعضا : 0
باردید دیروز : 474 بازدید هفته : 489 بازدید ماه : 2147 بازدید سال : 5734 بازدید کلی : 176018 |
نوشته شده به دست
نیل پالا
![]() پیمانکار ساختمانی![]() با توجه به مطالب عنوان شده در ادامه قصد داریم به معرفی جامعی بر پیمانکاران ساختمانی می پردازیم. وظایف، مسئولیت، تعهدات و نحوه کار با پیمانکار ساختمانیپیمانکار از مشاغل پرکاربرد در حوزههای مختلف کسب و کار بوده که در زمینه پروژههای ساخت و ساز نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. پیمانکار ساختمانی در واقع به اشخاص حقیقی یا حقوقی گفته می شود که مسئولیت انجام و اجرای یک عملیات خاص در یک پروژه ساختمانی و عمرانی را با درخواست کارفرما بر عهده میگیرند. پیمانکار موظف است طبق مفاد قرارداد سولهمسئولیت کامل اجرای پروژهها را در دست بگیرد و بپذیرد. پیمانکار باید به عنوان نماینده تامالاختیار وظایفی همچون مدیریت، کنترل و نظارت بر پروژه را بر عهده بگیرد. پیمانکار علاوه بر مسئولیتهای مختلف در یک پروژه عهده دار مسئولیتهای کلی در خصوص برخی موارد خاص مربوط به پروژه و قرارداد نیز خواهد بود. کار با پیمانکار ساختمانیپیمانکار ساختمانی در پروژههای ساخت و ساز صرف نظر از حجم و اهمیت آن، مسئولیتها و تعهدات دیگری نیز بر عهده دارد. در قرارداد پیمانکاری ساختمان تمام مسئولیتها و تعهداتی که کارفرما و پیمانکار نسبت به یکدیگر و پروژه دارند مشخص میشود. در این قرارداد مشخصات طرفین درگیر در پروژه، موضوع پروژه پیمانکاری، هزینهها، زمان اجرا، تحویل و بسیاری دیگر از مسئولیتها و تعهدات هر یک از طرفین طبق نظر و خواسته خود ذکر خواهد شد. در معاملات ساخت و ساز انواع مختلفی از قراردادها به منظور کار با پیمانکار ساختمانی وجود دارد که نوع آن به فاکتورهای مختلفی وابسته است. عوامل مؤثر بر نوع قرارداد پیمانکاری ساختمانهر پروژه ساختمانی بسته به مقیاس، کاربرد، مکان جغرافیایی و زمینه فعالیت از نظر مشخصات یکتا می باشد. هر پروژه ساختمانی بنا به عناوین و موضوعات و کاربرد ویژگیهای منحصر به فرد خود را دارا می باشد. تمامی پروژههای ساختمانی شرایط و ضوابط خاص خود را دارند، از این رو مهم است که نوعی از قرارداد پیمانکاری ساختمان تدوین و تنظیم شود که بیشترین سنخیت و تطابق را با پروژه مورد نظر داشته باشد. این موارد در مورد پروژه های ساخت سولهنیز برقرار است. انتخاب نوع قرارداد و نحوه کار با پیمانکار ساختمانی به طور کامل بر عهده کارفرما می باشد. کارفرما در انتخاب نوع قرارداد باید نکات زیر را مد نظر قرار دهد:
انواع قرارداد پیمانکار ساختمانیاکنون باید بر اساس مطالبی که در بالا عنوان شد نسبت به انتخاب نوع خاصی از قرارداد پیمانکاری ساختمان اقدام کرد که در ادامه به معرفی آنها پرداخته می شود. 1- قرارداد پیمانکاری ساختمانی نوع مدیریت پیمانرایجترین نوع قرارداد ساختمانی قرارداد مدیریت پیمان است که بر اساس آن کارفرمای پروژه یک شخص حقیقی یا حقوقی به عنوان مسئول و مدیر کامل پروژه انتخاب می شود که اجرای پروژه ساختمانی مد نظر را بر عهده بگیرد. در این نوع قرارداد پیمانکار میتواند مسئول کل پروژه ساختمانی باشد و یا قسمتی از پروژه ساختمانی را بر عهده بگیرد. با توجه به اینکه مدیریت تمام عملیات بر عهده پیمانکار می باشد، انتخاب روشهای اجرایی و به کارگیری نیروهای مورد نیاز از مسئولیتهای پیمانکار به شمار می آید و کارفرما تا حدودی حق دخالت و نظر دادن در آن را نخواهد داشت. اجرای قرارداد پیمانکار ساختمانی به این صورت است که فرد حقیقی یا حقوقی که به عنوان پیمانکار انتخاب می شود بر اساس حجم کار و مسئولیتی که در پروژه ساختمانی به او تخصیص داده میشود درصدی از هزینه کل پروژه از کارفرما به او تخصیص می یابد. این هزینه شامل هزینه اجرا، دستمزد نیروها و هزینه تهیه مصالح مورد نیاز خواهد بود. در این نوع قرارداد پیمانکاری دست پیمانکار در هزینه کردن باز نخواهد بود و موظف خواهد بود قبل از هر گونه هزینه ای تمامی موارد لازم را به کارفرما اطلاع دهد و توافق طرفین شریک در این خصوص به دست آید. به قرارداد مدیریت پیمان، درصدی هم گفته می شود. همکاری با پیمانکار ساختمانی از طریق عقد قرارداد مدیریت پیمان مزایای بالقوهای در پی دارد که از مهمترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
2- قرارداد پیمانکار ساختمانی از نوع پیمان امانیقرارداد پیمان امانی یکی دیگر از انواع قراردادهای پروژههای ساختمانی منعقد شده میان کارفرما و پیمانکار می باشد. در این روش از کار تمامی مسئولیتهای مربوط به پروژه ساختمانی از جمله انتخاب و به کارگیری نیروی کار، تهیه تجهیزات و ماشینآلات مورد نیاز، خرید مصالح ساختمانی و مدیریت اجرایی پروژه تماما بر عهده کارفرما می شود و پیمانکار صرفاً مسئول انجام عملیاتهای مورد نظر خواهد بود. قرارداد پیمانکار ساختمانی از نوع پیمان امانی معمولا در پروژههای کوچک به کار گرفته میشود و به طبع از مهلت زمانی کمتری نیز برخوردار است. نحوه کار در این قرارداد به این گونه است که تمامی سودها و هزینههای به دست آمده بر عهده شخص کارفرما یا همان صاحب پروژه است و نقش پیمانکار هیچ فرقی با دیگر افراد شریک در پروژه نخواهد داشت و همانند آنها در ازای کاری که انجام میدهد از کارفرما حقوق دریافت می کند. در این نوع قرارداد کارفرما و پیمانکار اشخاصی حقوقی هستند. این روش کار مزایای زیادی برای کارفرما در پی خواهد داشت که به چند مورد از آنها در زیر اشاره شده است:
وظایف پیمانکار ساختمانیمسئولیتها و وظایف پیمانکار ساختمانی بر اساس نوع پروژه و نوع قراردادی که از سوی کارفرما با او منعقد میشود حائز اهمیت می باشد. بر این اساس مسئولیتهای یک پیمانکار ساختمانی به دو دسته عمومی و خاص تقسیم میشوند. به طور کلی این مسئولیتها را میتوان در موارد زیر خلاصه کرد:
مشاهده پست مشابه : مهم ترین عامل در طعم خوش غذا بعد از مواد غذایی، سرویس قابلمه می باشد! تعداد بازدید از این مطلب: 697
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
می توانید دیدگاه خود را بنویسید
|
درباره وبگاه
منو کاربری
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
آرشیو مطالب
مطالب پر بازدید
مطالب تصادفی
|